Rapeat vohvelit

8 annosta

Valmistusohje

3 kananmunaa
4 dl maitoa tai kasvijuomaa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g voisulaa
(makeisiin vohveleihin 2 rkl
sokeria)
Paistamiseen:
voita tai margariinia

Vinkki! Lisää taikinaan kaakaojauhetta, saat suklaisia vohveleita. Mausta vohvelitaikina kardemummalla, appelsiinin- tai sitruunankuoriraasteella tai omenaraasteella.

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota noin puoli tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta paksuja vohveleita. Lisää raudalle rasvaa tarvittaessa.
  3. Tarjoa vohveleiden lisukkeena joko suolaisia tai makeita täytteitä, esimerkiksi kantarellitäytettä tai raparperi-mansikkavaahtoa.
Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
  • Energia 196 kcal/annos
  • Rasva 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 26.2 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 312.8 mg
  • Kalsium 86 mg
  • Rauta 1.5 mg

Testattu Marttakeittiössä