Retkiquesadillat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/05/MARTAT_Retki_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Hävikkiherkku
- Junnukokki (lapsille)
- Kasvisruoat
- Kesä
- Munaton
Valmistusohje
175 g mozzarellaraasttetta tai muuta juustoraastetta
kourallinen pinaatinlehtiä
1 paprika
1 tlk esikeitettyjä punaisia linssejä
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
tortillalettuja
- Viipaloi halutessa kasvikset valmiiksi jo kotona tai ennen ruoanvalmistusta puukolla retkellä.
- Kuumenna trangian pannu tai nuotiopannu. Kaada pannulle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Laita tortilla pannulle ja lisää täytteet toiselle puolikkaalle tortillaa: juustoraastetta, pinaatinlehtiä, paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja linssejä. Taita tortillan toinen puoli täytteiden päälle ja laita lämpenemään retkikeittimen pannulle.
- Paista molemmilta puolilta, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin ja juusto on sisältä sulanut. Halkaise valmiit quesadillat puoliksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 98.9 mg
- Rauta 2.8 mg
- Kalsium 316.6 mg
- Natrium 590.1 mg
- Kuitu, kokonais- 5 g
- Sokerit 8.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.2 g
- Proteiini 19.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
- Rasva 18.6 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
125 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
50 gPinaatti
-
150 gPaprika, keskiarvo
-
240 gLinssi, punainen, keitetty
-
100 gJuusto, feta
-
100 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
4 kplTortilla - 100% täysjyvävehnää