Valmistusohje

250 g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
3 dl tomusokeria
25 kpl Paussi vanilja -keksejä
(kostutukseen maitoa)

  1. Vuoraa pitkänomainen vuoka muovikelmulla.
  2. Sulata kookosrasva mikrossa tai liedellä miedolla lämmöllä. Lisää kaakaojauhe rasvaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa munat ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa hieman jäähtynyt kookosrasva muna-sokerivaahdon joukkoon.
  4. Kostuta keksejä hiukan maidolla.
  5. Levitä vuoan pohjalle kerros suklaatahnaa ja laita sen päälle kerros keksejä. Levitä keksien päälle kerros suklaatahnaa ja lado seuraavaksi kerros keksejä. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee suklaatahnaa. Sivele myös kakun reunat suklaatahnalla.
  6. Anna kakun kovettua ja vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen herkuttelua.

Ainesosat

  • 250 g
    Kookosrasva 100 %
  • 1 dl
    Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Tomusokeri
  • 25 kpl
    Keksi, paussi täysjyväkeksi, jyväshyvä, lu

Reseptin ravintosisältö

Energia 281 kcal/annos
  • Rasva 19.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.5 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24 g
  • Sokerit 13.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 108.2 mg
  • Kalsium 12.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0 mg

Kommentit (2)

  1. Unohdan aina kostuttaa maidolla, koska aineslistassa ei maitoa lue. Miksi mauto puuttii aineslistasta?

    • Olemme uudistamassa Marttojen sivustoa ja se kaipaa vielä parantamista. Rex-kakun maito kostutusta varten mainitaan valmistusohjeessa. Pahoittelemme epäselvyyttä.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu