Rex-kakku

16 annosta

Valmistusohje

250 g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
3 dl tomusokeria
25 kpl Paussi vanilja -keksejä
(kostutukseen maitoa)

  1. Vuoraa pitkänomainen vuoka muovikelmulla.
  2. Sulata kookosrasva mikrossa tai liedellä miedolla lämmöllä. Lisää kaakaojauhe rasvaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa munat ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa hieman jäähtynyt kookosrasva muna-sokerivaahdon joukkoon.
  4. Kostuta keksejä hiukan maidolla.
  5. Levitä vuoan pohjalle kerros suklaatahnaa ja laita sen päälle kerros keksejä. Levitä keksien päälle kerros suklaatahnaa ja lado seuraavaksi kerros keksejä. Jatka samaan tapaan kunnes kaikki ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee suklaatahnaa. Sivele myös kakun reunat suklaatahnalla.
  6. Anna kakun kovettua ja vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen herkuttelua.
Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 281 kcal/annos
  • Rasva 19.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 15.5 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24 g
  • Sokerit 13.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 108.2 mg
  • Kalsium 12.1 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0 mg