Rieskarullat savumuikkutäytteellä

Rieskarullat on ihana retkieväs, jonka voit valmistaa jo etukäteen kotona, tai helposti vasta retkellä.

4 annosta

Valmistusohje

8 pientä tai 3 isoa rieskaa

Savumuikkutäyte

5–10 cm:n pala (n. 120 g kesäkurpitsaa
1 pieni valkosipulinkynsi tai 1–2 tl valkosipulimurskaa
1 prk (100 g/150 g) savumuikkusäilykettä
175 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g fetajuustoa
0,25 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
n. neljännes paprikaa
4 rkl tuoretta (luonnon)yrttiä (tilli, ruohosipuli, persilja, poimulehti, voikukanlehti, horsmanlehti) silputtuna

Työvälineet retkelle: leikkuulauta, leikkuuveitsi, iso rasia, voiveitsi, cocktailtikkuja

  1. Kotona tai retkellä: Valmista täyte. Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Valuta öljy savukalasäilykkeestä ja hienonna kalat veitsellä. Pilko feta kuutioiksi.
  3. Pane isoon rasiaan tuorejuusto, kesäkurpitsakuutiot, valkosipuli, fetajuusto, suola ja mustapippuri.
  4. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja (luonnon)yrtit silpuksi, lisää ne täytteeseen. Lisää kalapalat ja sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Retkellä: Levitä täyte rieskan päälle. Kääri rieska rullalle ja kiinnitä cocktailtikulla keskeltä. Jos rieskat ovat isoja, leikkaa rulla paloiksi ja työnnä cocktailtikku jokaiseen annospalaan, jotta rieskarulla on helppo syödä ja pysyy hyvin kasassa.

Vinkki! Paperisia tai muovisia elintarvikepusseja voi käyttää uudestaan eväspusseina. Kartonkisiin elintarvikepakkauksiin voi myös pakata uudestaan. Tuorekelmun tilalla voi hyödyntää uudelleen käytettävää mehiläisvahakäärettä, jonka voi tehdä helposti itse.

Resepti testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.04 kg CO2 ekv
  • Energia 243 kcal/annos
  • Rasva 20.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.1 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
  • Sokerit 3.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 776.4 mg
  • Kalsium 181.8 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 33.8 mg