Riisimuromakeiset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/riisimurosuklaat_id_14506.jpg
Valmistusohje
75 g kookosrasvaa
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
4 dl riisimuroja (gluteenittomia)
(pieniä foliokarkkivuokia)
- Sulata kattilassa rasva ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita kulhossa keskenään muut aineet ja lisää juokseva rasva kulhoon varovasti nostellen.
- Ota seoksesta leivinpaperin päälle uunipellille tai pieniin karkkivuokiin pieniä nokareita ja nosta viileään jähmettymään.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
50
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 3.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.5 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 14 mg
- Kalsium 0.9 mg
- Rauta 0.1 mg
Ainesosat
-
1 1/2 tlVanilliinisokeri
-
4 dlMuro, riisimuro
-
1 1/2 dlTomusokeri
-
2 1/2 rklKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
75 gKookosrasva 100 %