Riisinuudelisalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
n. 150g riisinuudeleita
½ tl suolaa
1 rkl öljyä (rypsi tai seesam)
3 rkl maapähkinävoita (mielellään karkeaa)
1 sitruunan mehu
3 rkl soijakastiketta
1 prk ananaspaloja
½ tuore punainen chili
½ ruukku thai basilikaa
n. 300g kiinankaalia tai pak choita
1 paprika
n. 200g katkarapuja
1 dl maapähkinöitä (paahdettuja)

Lisäksi: chilikastiketta

Keitä vesi kiehuvaksi. Laita riisinuudelit kuumaa vettä kestävään kulhoon, ripottele sekaan suola ja kaada päälle kiehuva vesi. Aseta kulhon päälle mahdollisimman tiivis kansi, kuten lautanen tai leikkuulauta. Anna tekeytyä 3-4 minuuttia.

Sekoita ja leikkaa nuudeleita varovasti puhtailla saksilla muutamasta kohdasta. Valuta kulhosta vesi pois, nuudelit saavat jäädä märiksi, ja sekoita joukkoon öljy ja maapähkinävoi. Käytä apuna esim. kahta haarukkaa ja nostele maapähkinävoi nuudeleiden sekaan. Anna jäähtyä hetken. Voit nopeuttaa jäähtymistä tiskialtaassa kylmävesihauteessa.

Lisää sitruunanmehu, soija ja ananaspalat sekä osa säilykkeen mehusta. Halkaise chili ja poista siemenet. Leikkaa chili, thai basilika (myös varsi), kiinankaali sekä paprika ohuiksi suikaleiksi ja lisää nuudeleiden joukkoon. Sekoita salaattia nostellen ja viimeistele sulatetuilla ja huuhdelluilla katkaravuilla sekä maapähkinöillä.

Tarjoa chilikastikkeen kanssa.

Vinkki: Saat seuraavana päivänä maukkaan lounaan, kun paistat ylijääneen riisinuudelisalaatin pannulla muutaman kananmunan kanssa.

Huomaa sesongit: Sesonki aikaansa kasvikset ja hedelmät ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan. Sesongin tuotteet ovat nykyään hyvin esillä kaupoissa.

  • Energia 515 kcal/annos
  • C-vitamiini 85.5 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • Kalsium 160.2 mg
  • Natrium 1294.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 7 g
  • Sokerit 12.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.3 g
  • Proteiini 21.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
  • Rasva 23.7 g