Riisipuuro

G
4 annosta

Valmistusohje

2,5 dl vettä
1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa

1.Kiehauta vesi kattilassa.
2.Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
3.Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
4.Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan.
5.Mausta lopuksi puuro suolalla mieleiseksi.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.35 kg CO2 ekv
  • Energia 276 kcal/annos
  • Rasva 5.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 11.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
  • Sokerit 12.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 702 mg
  • Kalsium 338.6 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 2.7 mg