Riisipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9635.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
- Munaton
- Perinneruoat
- Pikkukokki (lapsille)
- Puurot ja myslit
Valmistusohje
3 dl vettä
7 dl maitoa
1½ dl puuroriisiä
3/4 tl suolaa
- Kiehauta vesi kattilassa.
- Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
- Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
- Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen.
- Mausta lopuksi puuro suolalla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
198
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 1.8 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 235.2 mg
- Natrium 519.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 8.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 35.1 g
- Proteiini 8.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Rasva 3.6 g
Ainesosat
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 dlRiisi puuroutuva
-
3/4 tlSuola, pöytäsuola
-
7 dlMaito, kahvimaito, rasvaa 2 %, laktoositon, d-vitamiinia 1ug