Valmistusohje

10 hengelle

1–2 rkl öljyä
5 dl risottoriisiä
2–3 (200 g) sipulia
4–5 (400 g) porkkanoita
200 g purjoa
1,3 l vettä
2–3 kasvisliemikuutiota
150 g tomaattimurskaa
400 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
(mausteita)

1. Hienonna sipuli, kuutioi porkkana ja viipaloi purjo.
2. Kuullota sipulia ja riisiä öljyssä kattilassa muutama minuutti, lisää porkkanat ja purjo.
3. Kuullota vielä hetki ja lisää vesi sekä liemikuutiot.
4. Keitä 15 minuuttia ja lisää tomaattimurska. Jatka keittämistä vielä noin 5 minuuttia, jotta riisit kypsyvät.
4. Lisää herne-maissi-paprika -sekoitus, mausta tarvittaessa ja tarjoa risotto lämpimänä.

Voit valmistaa jauheliharisoton ruskistamalla noin 500 g jauhelihaa ja lisäämällä sen risottoon herne-maissi-paprika -sekoituksen kanssa samaan aikaan. Broileri-, sieni- tai kinkkurisottoa saat korvaamalla jauhelihan broilerisuikaleilla, sienillä tai paloittelemalla risottoon noin 500 g palvikinkkua.

Ainesosat

  • 2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 400 g
    Porkkana
  • 200 g
    Purjosipuli
  • 13 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 150 g
    Tomaattimurska
  • 400 g
    Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika
  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 5 dl
    Riisi puuroutuva
  • 2 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 235 kcal/annos
  • Rasva 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.6 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 411.7 mg
  • Kalsium 38.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 27.7 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu