Valmistusohje

85 g voita
150 g cheddarjuustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl vettä
Pinnalle: rosmariinia, seesaminsiemeniä

1.Nosta voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin.
2.Sekoita juustoraaste pehmenneen voin joukkoon.
3.Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää juusto-voiseokseen.
4.Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
5.Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
6.Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyiksi. Ota muotilla keksejä leivinpaperin päälle.
7.Voitele keksit kevyesti vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä rosmariinia.
8.Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
9.Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 66.8 mg
  • Natrium 146.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.1 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 6.1 g

Kommentit (2)

  1. Hei !
    Kuinka kauan nämä keksit säilyvät syömättä 😊
    Säilytänkö jääkaapissa ?

    • Hei,
      säilyy 1-2 viikkoa hyvin. Muutaman päivän säilyttäisin huoneenlämmössä mutta voi siirtää hyvin myös jääkaappiin, jos on tarkoitus säilyttää pidempään.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*