Rosmariini-juustokeksit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/11/MARTAT_Joulu_suolakeksit_vaaka_H.jpg
Valmistusohje
85 g voita
150 g cheddarjuustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl vettä
Pinnalle: rosmariinia, seesaminsiemeniä
- Nosta voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin. Sekoita juustoraaste pehmenneen voin joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää juusto-voiseokseen. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyiksi. Ota muotilla keksejä leivinpaperin päälle. Voitele keksit vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä rosmariinia.
- Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
85
kcal/annos
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 66.8 mg
- Natrium 146.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.1 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Rasva 6.1 g
Ainesosat
-
85 gVoi
-
150 gJuusto, cheddar
-
130 gVehnäjauho, valkoinen
-
0.5 tlLeivinjauhe
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola