Rosmariini-juustokeksit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/11/MARTAT_Joulu_suolakeksit_vaaka_H.jpg
Rosmariini-juustokeksit
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
85 g voita
150 g cheddarjuustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl vettä
Pinnalle: rosmariinia, seesaminsiemeniä
1.Nosta voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin.
2.Sekoita juustoraaste pehmenneen voin joukkoon.
3.Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää juusto-voiseokseen.
4.Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
5.Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
6.Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyiksi. Ota muotilla keksejä leivinpaperin päälle.
7.Voitele keksit kevyesti vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä sekä rosmariinia.
8.Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
9.Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 85 kcal/annos
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 66.8 mg
- Natrium 146.5 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.1 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Rasva 6.1 g
Pääraaka-aineet
-
85 gVoi
-
150 gJuusto, cheddar
-
130 gVehnäjauho, valkoinen
-
0.5 tlLeivinjauhe
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola