Valmistusohje

4 ½ dl vettä
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
9-10 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

pinnalle:
3 rkl öljyä
rosmariinia
1-1 1/2 rkl karkeaa suolaa

  1. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen sokeri ja suola. Sekoita kuivahiiva kolmeen desilitraan jauhoja. Vatkaa seos lämpimään veteen ja anna seistä lämpimässä kunnes se alkaa kuplia.
  2. Alusta taikina vehnäjauhoilla pehmeäksi. Lisää lopuksi öljy.
  3. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele ohuehkoksi leiväksi. Anna kohota.
  4. Pistele leipä, voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle rosmariinia ja karkeaa suolaa.
  5. Paista uunissa 225°C:ssa  noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ainesosat

  • 4 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 50 g
    Hiiva
  • 9 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 5 rkl
    Oliiviöljy
  • 2 tl
    Rosmariini, kuivattu
  • 1 rkl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 278 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 13.4 mg
  • Natrium 817.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46.9 g
  • Proteiini 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 7.5 g
Jaa sivu