Rosolli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/punajuuri-kuva-juures.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
3 keitettyä perunaa
3 keitettyä porkkanaa
3-4 keitettyä tai etikkapunajuurta
1 herkkukurkku
1 hapan omena
1 pieni sipuli
suolaa, valkopippuria
(pala sillifileetä)
Kastike
1-1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl väkiviinaetikkaa
ripaus sokeria
(punajuurien lientä)
- Kuori juurekset ja sipuli. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota.
- Leikkaa kaikki kasvikset, (silli pieniksi), tasakokoisiksi kuutioiksi ja pane ne kulhoon.
- Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti. Anna rosollin olla kylmässä.
- Vatkaa kastikkeen kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se etikalla ja sokerilla. Värjää kastike punajuurien liemellä. Tarjoa kastike erikseen.
Vinkki! Halutessasi voit koristella rosollin keitetyillä munilla. Erota keitettyjen munien keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna ne. Tee hakkeluksista salaatin pinnalle raitoja.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 5.7 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 27.1 mg
- Natrium 720.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 6.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
- Proteiini 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 5.2 g
Ainesosat
-
3 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
3 kplPorkkana, keitetty, suolaton
-
3 1/2 kplPunajuuri, keitetty, suolaton
-
1 keskikokoinen annos (80.0 g)Maustekurkku, sokerisuolattu
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
1 iso annos (80.0 g)Silli, tynnyriin suolattu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlViinietikka
-
1/2 rklSokeri
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus