Valmistusohje

3 keitettyä perunaa
3 keitettyä porkkanaa
3-4 keitettyä tai etikkapunajuurta
1 herkkukurkku
1 hapan omena
1 pieni sipuli
(pala sillifileetä)
suolaa, valkopippuria

Kastike:
1-1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl väkiviinaetikkaa
ripaus sokeria
(punajuurien lientä)

  1. Kuori juurekset ja sipuli. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota.
  2. Leikkaa kaikki kasvikset, silli pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi ja pane ne kulhoon.
  3. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti. Anna rosollin olla kylmässä.
  4. Vatkaa kastikkeen kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se etikalla ja sokerilla. Värjää kastike punajuurien liemellä.Tarjoa kastike erikseen.
    Halutessasi voit koristella rosollin keitetyillä munilla. Erota keitettyjen munien keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna ne. Tee hakkeluksista salaatin pinnalle raitoja.

Ainesosat

  • 3 kpl
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 3 kpl
    Porkkana, keitetty, suolaton
  • 1 keskikokoinen annos (80.0 g)
    Maustekurkku, sokerisuolattu
  • 1 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 1 iso annos (80.0 g)
    Silli, tynnyriin suolattu
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 1 tl
    Viinietikka
  • 1/2 rkl
    Sokeri
  • 1 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 3 1/2 kpl
    Punajuuri, keitetty, suolaton

Reseptin ravintosisältö

Energia 239 kcal/annos
  • Rasva 12.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
  • Proteiini 5.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.2 g
  • Sokerit 15.6 g
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Natrium 1801.1 mg
  • Kalsium 67.7 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 14.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu