Rosolli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/punajuuri-kuva-juures.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
3 keitettyä perunaa
3 keitettyä porkkanaa
3-4 keitettyä tai etikkapunajuurta
1 herkkukurkku
1 hapan omena
1 pieni sipuli
suolaa, valkopippuria
(pala sillifileetä)
Kastike:
1-1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl väkiviinaetikkaa
ripaus sokeria
(punajuurien lientä)
- Kuori juurekset ja sipuli. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota.
- Leikkaa kaikki kasvikset, (silli pieniksi), tasakokoisiksi kuutioiksi ja pane ne kulhoon.
- Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti. Anna rosollin olla kylmässä.
- Vatkaa kastikkeen kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se etikalla ja sokerilla. Värjää kastike punajuurien liemellä. Tarjoa kastike erikseen.
Vinkki: Halutessasi voit koristella rosollin keitetyillä munilla. Erota keitettyjen munien keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna ne. Tee hakkeluksista salaatin pinnalle raitoja.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 5.7 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 27.1 mg
- Natrium 720.4 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 6.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
- Proteiini 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 5.2 g
Ainesosat
-
3 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
3 kplPorkkana, keitetty, suolaton
-
3 1/2 kplPunajuuri, keitetty, suolaton
-
1 keskikokoinen annos (80.0 g)Maustekurkku, sokerisuolattu
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
1 iso annos (80.0 g)Silli, tynnyriin suolattu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlViinietikka
-
1/2 rklSokeri
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus