Roti-leipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Aasia_Martat_Dal_bhat_roti_leipa_vaaka_H.jpg
Roti-leipä
Roti tarjotaan usein osana nepalilaista ateriaa tai kastikkeiden kanssa riisin sijaan. Revi leivästä paloja ja kauho niiden avulla kastikkeita suuhusi!
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Vegaaninen
Valmistusohje
4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
- Sekoita jauhot, vesi ja suola keskenään ja muovaa kiinteäksi palloksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Ota taikinasta paloja ja taputtele jauhotetuin käsin tai kaulitse niistä pyöreitä,
ohuita leipiä. - Paista kuumalla pannulla molemmin puolin muutama minuutti, kunnes leipä on kypsä. Paistoaika riippuu pannun kuumuudesta ja leipien paksuudesta.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 193 kcal/annos
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 5.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 40.5 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 292.3 mg
- Kalsium 9.7 mg
- Rauta 2.5 mg
Pääraaka-aineet
-
0.85 cupVesi, vesijohtovesi
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1.7 cupVehnäjauho, valkoinen