Roti-leipä

Roti tarjotaan usein osana nepalilaista ateriaa tai kastikkeiden kanssa riisin sijaan. Revi leivästä paloja ja kauho niiden avulla kastikkeita suuhusi!

4 annosta

Valmistusohje

4 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 dl vettä
0,5 tl suolaa

  1. Sekoita jauhot, vesi ja suola keskenään ja muovaa kiinteäksi palloksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Ota taikinasta paloja ja taputtele jauhotetuin käsin tai kaulitse niistä pyöreitä,
    ohuita leipiä.
  2. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin muutama minuutti, kunnes leipä on kypsä. Paistoaika riippuu pannun kuumuudesta ja leipien paksuudesta.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 193 kcal/annos
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 40.5 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 292.3 mg
  • Kalsium 9.7 mg
  • Rauta 2.5 mg