Valmistusohje

2 dl keitettyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja
1 tl suolaa
1 punasipuli
2 omenaa
½–1 päärynä
(noin 5 cm:n pala lehtisellerin vartta)
3 dl ruoanvalmistusjogurttia
suolaa, pippuria

400 g savukalaa tai muuta savukalaa

  1. Silppua keitetyt, jäähdytetyt rouskut ja pane kulhoon. Sekoita sienien joukkoon 1 tl suolaa. Pane sienien päälle painoksi esim. pieni lautanen ja anna olla hetken aikaa.
  2. Hienonna kuorittu sipuli terävällä veitsellä. Leikkaa omenat, päärynä ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
  3. Valuta sienistä irronnut neste pois.
  4. Sekoita sienet, sipulisilppu, omena-, päärynä- ja sellerikuutiot jogurtin joukkoon.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua viileässä pari tuntia.

    Tarjoa savukalan ja hyvän leivän kanssa.

Ainesosat

  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 3/4 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Päärynä, kuorittu
  • 25 g
    Lehtiselleri
  • 3 dl
    Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 400 g
    Silakka, savustettu, itämeri
  • 1 iso annos (200.0 g)
    Kangasrousku

Reseptin ravintosisältö

Energia 297 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.6 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 160.5 mg
  • Natrium 1778.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Sokerit 16.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
  • Proteiini 23.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Rasva 13.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu