Rousku-savulohisalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

2 dl keitettyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja
1 tl suolaa
1 punasipuli
2 omenaa
½–1 päärynä
(noin 5 cm:n pala lehtisellerin vartta)
3 dl ruoanvalmistusjogurttia
suolaa, pippuria

400 g savukalaa tai muuta savukalaa

  1. Silppua keitetyt, jäähdytetyt rouskut ja pane kulhoon. Sekoita sienien joukkoon 1 tl suolaa. Pane sienien päälle painoksi esim. pieni lautanen ja anna olla hetken aikaa.
  2. Hienonna kuorittu sipuli terävällä veitsellä. Leikkaa omenat, päärynä ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
  3. Valuta sienistä irronnut neste pois.
  4. Sekoita sienet, sipulisilppu, omena-, päärynä- ja sellerikuutiot jogurtin joukkoon.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua viileässä pari tuntia.

    Tarjoa savukalan ja hyvän leivän kanssa.

Hiilijalanjälki
1.53 kg CO2 ekv
  • Energia 297 kcal/annos
  • Rasva 13.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
  • Proteiini 23.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
  • Sokerit 16.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Natrium 1778.2 mg
  • Kalsium 160.5 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 9.6 mg