Rousku-savulohisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rousku-savulohisalaatti.jpg
Rousku-savulohisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Salaatit
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
2 dl keitettyjä karva-, kangas- tai haaparouskuja
1 tl suolaa
1 punasipuli
2 omenaa
½–1 päärynä
(noin 5 cm:n pala lehtisellerin vartta)
3 dl ruoanvalmistusjogurttia
suolaa, pippuria
400 g savukalaa tai muuta savukalaa
- Silppua keitetyt, jäähdytetyt rouskut ja pane kulhoon. Sekoita sienien joukkoon 1 tl suolaa. Pane sienien päälle painoksi esim. pieni lautanen ja anna olla hetken aikaa.
- Hienonna kuorittu sipuli terävällä veitsellä. Leikkaa omenat, päärynä ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
- Valuta sienistä irronnut neste pois.
- Sekoita sienet, sipulisilppu, omena-, päärynä- ja sellerikuutiot jogurtin joukkoon.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Anna salaatin maustua viileässä pari tuntia.
Tarjoa savukalan ja hyvän leivän kanssa.
1.53 kg CO2 ekv
- Energia 297 kcal/annos
- Rasva 13.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.8 g
- Proteiini 23.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.1 g
- Sokerit 16.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Natrium 1778.2 mg
- Kalsium 160.5 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 9.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 iso annos (200.0 g)Kangasrousku
-
400 gSilakka, savustettu, itämeri
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 dlJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
25 gLehtiselleri
-
3/4 keskikokoinen annos (200.0 g)Päärynä, kuorittu
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola