Valmistusohje

3 dl keitettyjä rouskuja
½–1 paprika
pala purjoa
200 g valkosipulin makuista kevyttuorejuustoa
suolaa
mustapippurirouhetta
silputtua tuoretta yrttiä, esim. kirveliä, tilliä tai persiljaa

  1. Hienonna rouskut ja kuumenna niitä kuivalla paistinpannulla niin, että ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä.
  2. Leikkaa huuhdeltu paprika ja pala purjoa pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita sienet, paprika ja purjo tuorejuuston joukkoon.
  4. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.Tarjoa esimerkiksi leivän päällä tai uuniperunoiden tai tuulihattujen täytteenä.
    Vinkki! Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja.

Ainesosat

  • 120 g
    Kangasrousku
  • 150 g
    Paprika, punainen
  • 70 g
    Purjosipuli
  • 200 g
    Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light
  • 1/2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 108 kcal/annos
  • C-vitamiini 74.9 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 62.9 mg
  • Natrium 568.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Rasva 7.8 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu