Valmistusohje

3 dl keitettyjä rouskuja
½–1 paprika
pala purjoa
200 g valkosipulin makuista kevyttuorejuustoa
suolaa
mustapippurirouhetta
silputtua tuoretta yrttiä, esim. kirveliä, tilliä tai persiljaa

  1. Hienonna rouskut ja kuumenna niitä kuivalla paistinpannulla niin, että ylimääräinen neste haihtuu. Jäähdytä.
  2. Leikkaa huuhdeltu paprika ja pala purjoa pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita sienet, paprika ja purjo tuorejuuston joukkoon.
  4. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttisilpulla.Tarjoa esimerkiksi leivän päällä tai uuniperunoiden tai tuulihattujen täytteenä.
    Vinkki! Kokeile myös muita maustettuja tuorejuustoja.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 108 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 568.4 mg
  • Kalsium 62.9 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 74.9 mg
Jaa sivu