Rouskupiirakat

10 annosta

Valmistusohje

10 pientä piirakkaa tai yksi iso

2 ½ dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
¼ tl suolaa
1 muna
1 rkl vettä

Täyte:
500 g keitettyjä, pilkottuja kangasrouskuja
2 rkl soijakastiketta
3 rkl makeaa chilikastiketta
150 g smetanaa tai ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria
hienonnettua kirveliä
tilli- ja persiljasilppua

Pinnalle: auringonkukansiemeniä

  1. Valmista taikina. Nypi jauhot, huoneenlämpöinen rasva ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja lopuksi vesi varovasti. Älä vaivaa.
  2. Painele taikina voideltujen pienten irtopohjavuokien pohjalle ja reunoille ja pane vuoat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Voit tehdä myös yhden ison piirakan.
  3. Valmista täyte. Paista sienet pannulla niin, että neste haihtuu. Mausta seos soijalla ja chilikastikkeella. Nosta pannu levyltä.
  4. Lisää joukkoon smetana (tai ranskankerma), ruokakerma ja kananmunat.
  5. Maista ja mausta makusi mukaan suolalla, mustapippurirouheella ja hienonnetuilla yrteillä.
  6. Jaa täyteseos taikinapohjille, koristele pinnat siemenillä ja paista uunissa 225°C:ssa alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin värin.

    Tarjoa pikkulämpimänä esimerkiksi iltapalalla.

Hiilijalanjälki
0.33 kg CO2 ekv
  • Energia 281 kcal/annos
  • Rasva 21 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
  • Proteiini 6.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 463.3 mg
  • Kalsium 42.9 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg