Valmistusohje

5 dl vettä
1 pss perunamuusijauhetta tai -hiutaleita
½ dl savukylkeä pieninä kuutioina
1 dl keitettyjä rouskuja silputtuna
½ dl lehtipersiljaa silputtuna
1 tl suolaa
2 munaa
2 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja

  1. Tee perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paista savukylkikuutioita pannulla, kunnes rasva irtoaa. Lisää rouskut ja sekoittele hetki. Lisää lopuksi persiljasilppu ja suola ja yhdistä seos muusiin.
  3. Tarkista maku. Anna jäähtyä.
  4. Lisää munat ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita.
  5. Ota taikinasta ruokalusikalla reiluja nokareita pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele nokareista pyöreitä leipiä. Pistele pinta haarukalla.
  6. Paista rieskoja uunin keskitasolla 250°C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ainesosat

  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 105 g
    Perunasosejauhe, valmistamaton
  • 30 g
    Lämminsavukylki, rasvainen
  • 40 g
    Kangasrousku
  • 3 rkl
    Persilja
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 dl
    Kaurahiutale
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 111 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 24.3 mg
  • Natrium 303.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 3 g
Jaa sivu