Rouskuvat curry-pähkinäpalat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/10/curry_pahkinapalat_vaaka_h-kopio.jpg
Rouskuvat curry-pähkinäpalat
Nämä mausteiset palat tuovat kivaa vaihtelua välipaloihin. Terveellinen välipala hurmaa myös granolana jogurtin kanssa. Kokeile myös vegaanisina jättämällä valkuainen pois.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Laskiainen
- Maidoton
- Retkiruoka
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
20–30 kpl
2 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl kokonaisia manteleita kuorineen
2 rkl öljyä
2–3 tl currya
0,25 tl chilijauhetta
0,25 tl suolaa
2,5 dl riisimuroja
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl vaahterasiirappia
1 rkl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
(kananmunan valkuainen)
Lisäksi: Paperisia mini-muffinivuokia
Tee kotona valmiiksi ja ota mukaan retkelle.
- Pilko pähkinät ja mantelit pienemmiksi rouheiksi paloiksi.
- Mittaa paistinpannulle öljy, lisää pähkinät ja mantelit sekä curry, chilijauhe ja suola.
- Kuumenna seosta. Varo, etteivät mausteet pala. Anna pähkinöiden paahtua kevyesti koko ajan sekoitellen.
- Kumoa paahtuneet ja maustetut pähkinät kulhoon ja mittaa sekaan loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Painele seos tiiviisti pieniin paperivuokiin pellin päälle.
- Paista 150 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.
- Säilytä curry-pähkinäpaloja kannellisessa (lasi)purkissa kosteudelta suojattuna.
Vinkki! Tee massasta granolaa jättämällä valkuainen pois ja levittämällä pähkinäseos tasaisesti pellille ennen uunissa paistamista. Nauti jogurtin tai maidon kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
0.02 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 74 kcal
- Rasva 6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 28.2 mg
- Kalsium 13.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gVaahterasiirappi
-
60 gKookoshiutale
-
1 iso annos (35.0 g)Muro, riisimuro
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
30 gRypsiöljy
-
100 gManteli
-
120 gPähkinä, cashewpähkinä