Rouskuvat curry-pähkinäpalat

Nämä mausteiset palat tuovat kivaa vaihtelua välipaloihin. Terveellinen välipala hurmaa myös granolana jogurtin kanssa. Kokeile myös vegaanisina jättämällä valkuainen pois.

G
30 annosta

Valmistusohje

20–30 kpl

2 dl cashewpähkinöitä
1,5 dl kokonaisia manteleita kuorineen
2 rkl öljyä
2–3 tl currya
0,25 tl chilijauhetta
0,25 tl suolaa
2,5 dl riisimuroja
1 dl kookoshiutaleita
0,5 dl vaahterasiirappia
1 rkl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
(kananmunan valkuainen)

Lisäksi: Paperisia mini-muffinivuokia

Tee kotona valmiiksi ja ota mukaan retkelle.

  1. Pilko pähkinät ja mantelit pienemmiksi rouheiksi paloiksi.
  2. Mittaa paistinpannulle öljy, lisää pähkinät ja mantelit sekä curry, chilijauhe ja suola.
  3. Kuumenna seosta. Varo, etteivät mausteet pala. Anna pähkinöiden paahtua kevyesti koko ajan sekoitellen.
  4. Kumoa paahtuneet ja maustetut pähkinät kulhoon ja mittaa sekaan loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  5. Painele seos tiiviisti pieniin paperivuokiin pellin päälle.
  6. Paista 150 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.
  7. Säilytä curry-pähkinäpaloja kannellisessa (lasi)purkissa kosteudelta suojattuna.

Vinkki! Tee massasta granolaa jättämällä valkuainen pois ja levittämällä pähkinäseos tasaisesti pellille ennen uunissa paistamista. Nauti jogurtin tai maidon kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.02 kg CO2 ekv
  • Energia 74 kcal/annos
  • Rasva 6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 28.2 mg
  • Kalsium 13.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 0 mg