Ainesosat

  • 2 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 1 dl
    Omenasose, makeuttamaton
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 1/2 dl
    Kaurahiutale
  • 2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 2 rkl
    Lese, ruislese
  • 1/2 tl
    Ruokasooda

Reseptin ravintosisältö

Energia 139 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 38 mg
  • Natrium 387.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Sokerit 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 6.9 g

Valmistusohje

4 rieskaa

2 dl piimää
1 dl sokeritonta omenasosetta
½ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 rkl ruisleseitä
½ tl ruokasoodaa

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jaa taikina neljään osaan.
  3. Taputtele jauhotetuin käsin taikinapalat kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.
  4. Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Jaa sivu