Valmistusohje

4 rieskaa

2 dl piimää
1 dl sokeritonta omenasosetta
½ dl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 rkl ruisleseitä
½ tl ruokasoodaa

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Jaa taikina neljään osaan.
  3. Taputtele jauhotetuin käsin taikinapalat kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.
  4. Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 13.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 6.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
  • Sokerit 6 g
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Natrium 484.1 mg
  • Kalsium 75.8 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 3.2 mg