Valmistusohje

4 rieskaa

2 dl piimää
1 dl sokeritonta omenasosetta
½ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 rkl ruisleseitä
½ tl ruokasoodaa

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jaa taikina neljään osaan.
  3. Taputtele jauhotetuin käsin taikinapalat kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.
  4. Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 139 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Sokerit 3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 387.4 mg
  • Kalsium 38 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 1.6 mg
Jaa sivu