Ruis-omenarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/ruisomena_rieskat_00008.jpg
Ruis-omenarieskat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 rieskaa
2 dl piimää
1 dl sokeritonta omenasosetta
½ dl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 rkl ruisleseitä
½ tl ruokasoodaa
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Jaa taikina neljään osaan.
- Taputtele jauhotetuin käsin taikinapalat kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm.
- Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.24 kg CO2 ekv
- Energia 278 kcal/annos
- Rasva 13.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 6.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.7 g
- Sokerit 6 g
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Natrium 484.1 mg
- Kalsium 75.8 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 3.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlRuokasooda
-
2 rklLese, ruislese
-
2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 1/2 dlKaurahiutale
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1 dlOmenasose, makeuttamaton
-
2 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa