Ruis-puolukkapuuro

4 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
3–4 dl puolukoita
2 1/2-3 dl ruisjauhoja

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola.
  2. Vatkaa joukkoon ohuena nauhana ruisjauhot.
  3. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 50–60 minuuttia.
  4. Lisää puuroon soseutetut puolukat vasta kypsymisen loppu vaiheessa.
  5. Maista ja mausta mieleiseksi.
  6. Tarjoa puuro haaleana tai kylmänä maidon kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv
  • Energia 196 kcal/annos
  • Rasva 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.2 g
  • Sokerit 19.9 g
  • Kuitu, kokonais- 6.4 g
  • Natrium 149.8 mg
  • Kalsium 30.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 3.9 mg