Valmistusohje

1 l vettä
¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
3–4 dl puolukoita
2 1/2-3 dl ruisjauhoja

  1. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja puolukat.
  2. Vatkaa joukkoon ruisjauhot.
  3. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 50–60 minuuttia.

    Tarjoa puuro haaleana tai kylmänä maidon kanssa.

Ainesosat

  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 1/2 dl
    Puolukka
  • 2 3/4 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 196 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.9 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 30.2 mg
  • Natrium 149.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.4 g
  • Sokerit 19.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.2 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1 g
Jaa sivu