Valmistusohje

3/4 l vettä
3 dl puolukoita
3/4 dl sokeria
3 1/2-4 dl ruishiutaleita
½ tl suolaa

  1. Lisää kiehuvaan veteen puolukat, sokeri, ruishiutaleet ja suola.
  2. Keitä miedolla lämmöllä hauduttaen noin 20 minuuttia. Puuro maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.

    Pikahiutaleista keitetty puuro kypsyy 8 minuutissa.
    Ellet halua keittää puolukoita koko aikaa, sekoita ne puuroon parin minuutin loppuhaudutuksen ajaksi.

Ainesosat

  • 7 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 dl
    Puolukka
  • 3/4 dl
    Sokeri
  • 4 dl
    Ruishiutale
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 168 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.3 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 24.5 mg
  • Natrium 294.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 19.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 1 g
Jaa sivu