Ruishiutale-puolukkapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9545.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Maidoton
- Marjaherkut
- Munaton
- Puurot ja myslit
- Syksy
- Vegaani
Valmistusohje
3/4 l vettä
3 dl puolukoita
3/4 dl sokeria
3 1/2-4 dl ruishiutaleita
½ tl suolaa
- Lisää kiehuvaan veteen puolukat, sokeri, ruishiutaleet ja suola.
- Keitä miedolla lämmöllä hauduttaen noin 20 minuuttia. Puuro maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.Pikahiutaleista keitetty puuro kypsyy 8 minuutissa.
Ellet halua keittää puolukoita koko aikaa, sekoita ne puuroon parin minuutin loppuhaudutuksen ajaksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 3.3 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 24.5 mg
- Natrium 294.1 mg
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Sokerit 19.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44 g
- Proteiini 2.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 1 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
7 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 dlPuolukka
-
3/4 dlSokeri
-
4 dlRuishiutale
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola