Ruishiutale-puolukkapuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9545.jpg
Ruishiutale-puolukkapuuro
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
1 l vettä
3 dl puolukoita
1 dl sokeria
4,5 dl ruishiutaleita
½ tl suolaa
- Lisää kiehuvaan veteen puolukat, sokeri, ruishiutaleet ja suola.
- Keitä välillä sekoittaen ja miedolla lämmöllä hauduttaen noin 20 minuuttia.
- Puuro maistuu lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.
Vinkki: Pikahiutaleista keitetty puuro kypsyy 8 minuutissa. Ellet halua keittää puolukoita koko aikaa, sekoita ne puuroon parin minuutin loppuhaudutuksen ajaksi.
Testattu Marttakeittiössä
u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 214 kcal/annos
- Rasva 1.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 55.6 g
- Sokerit 25.1 g
- Kuitu, kokonais- 6.2 g
- Natrium 295.2 mg
- Kalsium 28.8 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 3.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
150 gRuishiutale
-
85 gSokeri
-
3 dlPuolukka
-
1000 gVesi, vesijohtovesi