Ruispuolukkapuuro 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/taatelipuuronetti.jpg
Ruispuolukkapuuro 10:lle
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
10 hengen annos
2 l vettä
6 dl puolukoita
n. 2 dl sokeria
(n. 1 tl suolaa)
5–6 dl ruisjauhoja
1. Mittaa vesi, puolukat ja mausteet kattilaan.
2. Lisää ruisjauhot kierrevatkaimella vatkaten kiehuvaan nesteeseen.
3. Hauduta puuroa noin tunnin ajan välillä sekoittaen.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.24 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 172 kcal/annos
- Rasva 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.5 g
- Sokerit 19.8 g
- Kuitu, kokonais- 4.9 g
- Natrium 236.1 mg
- Kalsium 22.9 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Pääraaka-aineet
-
5 1/2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
2 dlSokeri
-
6 dlPuolukka
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlSuola, pöytäsuola