Ainesosat

  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 6 dl
    Puolukka
  • 2 dl
    Sokeri
  • 5 1/2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 172 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.7 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 22.9 mg
  • Natrium 236.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Sokerit 19.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.5 g
  • Proteiini 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.7 g

Valmistusohje

10 hengen annos
2 l vettä
6 dl puolukoita
n. 2 dl sokeria
(n. 1 tl suolaa)
5–6 dl ruisjauhoja

1. Mittaa vesi, puolukat ja mausteet kattilaan.
2. Lisää ruisjauhot kierrevatkaimella vatkaten kiehuvaan nestee­seen.
3. Hauduta puuroa noin tunnin ajan välillä sekoittaen.

Jaa sivu