Ruispuolukkapuuro 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/taatelipuuronetti.jpg
Ruispuolukkapuuro 10:lle
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
10 hengen annos
2 l vettä
6 dl puolukoita
n. 2 dl sokeria
(n. 1 tl suolaa)
5–6 dl ruisjauhoja
1. Mittaa vesi, puolukat ja mausteet kattilaan.
2. Lisää ruisjauhot kierrevatkaimella vatkaten kiehuvaan nesteeseen.
3. Hauduta puuroa noin tunnin ajan välillä sekoittaen.
Testattu Marttakeittiössä
0.24 kg CO2 ekv
- Energia 172 kcal/annos
- Rasva 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.5 g
- Sokerit 19.8 g
- Kuitu, kokonais- 4.9 g
- Natrium 236.1 mg
- Kalsium 22.9 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Pääraaka-aineet
-
5 1/2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
2 dlSokeri
-
6 dlPuolukka
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlSuola, pöytäsuola