Rukiinen mustikka-jäätelöherkku
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_mustikka_jaateloherkku_H.jpg
		
		Rukiinen mustikka-jäätelöherkku
Raikas mustikka-jäätelöherkku saa makua paahdetuista ruishiutaleista ja ripauksesta kardemummaa. Helppo jälkiruoka syntyy kerroksittain rakentaen ja hurmaa yksinkertaisuudellaan.
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Jälkiruoat
 - Kananmunaton
 - Makea leivonta
 - Marjat
 
Valmistusohje
4-5 dl pakastemustikoita
3 dl ruishiutaleita
1 rkl fariinisokeria
0,25 tl kardemummaa
0,5 l vaniljajäätelöä
- Nosta mustikat huoneenlämpöön.
 - Sekoita sokeri ja kardemumma ruishiutaleiden joukkoon. Paahda hiutaleita kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes sokeri alkaa sulaa ja hiutaleet saavat vähän väriä. Jäähdytä.
 - Paloittele jäätelö kulhoon. Lisää 2 dl kohmeisia mustikoita ja sekoittele, kunnes jäätelö on pehmeää.
 - Jaa annoskulhojen tai lasien pohjalle ruisseosta, lisää mustikkajäätelöä ja mustikoita. Lisää loput ainekset kerroksittain kulhoihin. Nosta jälkiruoat vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.44							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 215 kcal
 - Rasva 8.5 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
 - Proteiini 4.1 g
 - Hiilihydraatti, imeytyvä 31.5 g
 - Sokerit 22.8 g
 - Kuitu, kokonais- 3.3 g
 - Natrium 31.4 mg
 - Kalsium 107.8 mg
 - Rauta 0.7 mg
 - C-vitamiini 8.5 mg
 
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
- 
								40 gRuishiutale
 - 
								2.11 cupMustikat
 - 
								3 tlRuskeasokeri
 - 
								265 gJäätelö, kermajäätelö
 - 
								0.25 tlKardemumma