Rukiinen mustikka-jäätelöherkku

4 annosta

Valmistusohje

4-5 dl pakastemustikoita

3 dl ruishiutaleita

1 rkl fariinisokeria

0,25 tl kardemummaa

0,5 l vaniljajäätelöä

  1. Nosta mustikat huoneenlämpöön.
  2. Sekoita sokeri ja kardemumma ruishiutaleiden joukkoon. Paahda hiutaleita kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes sokeri alkaa sulaa ja hiutaleet saavat vähän väriä. Jäähdytä.
  3. Paloittele jäätelö kulhoon. Lisää 2 dl kohmeisia mustikoita ja sekoittele, kunnes jäätelö on pehmeää.
  4. Jaa annoskulhojen tai lasien pohjalle ruisseosta, lisää mustikkajäätelöä ja mustikoita. Lisää loput ainekset kerroksittain kulhoihin. Nosta jälkiruoat vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
Hiilijalanjälki
0.44 kg CO2 ekv
  • Energia 215 kcal/annos
  • Rasva 8.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 31.5 g
  • Sokerit 22.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 31.4 mg
  • Kalsium 107.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 8.5 mg

Testattu Marttakeittiössä