Rukiinen mustikka-jäätelöherkku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_mustikka_jaateloherkku_H.jpg
Rukiinen mustikka-jäätelöherkku
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
4-5 dl pakastemustikoita
3 dl ruishiutaleita
1 rkl fariinisokeria
0,25 tl kardemummaa
0,5 l vaniljajäätelöä
- Nosta mustikat huoneenlämpöön.
- Sekoita sokeri ja kardemumma ruishiutaleiden joukkoon. Paahda hiutaleita kuivalla pannulla keskilämmöllä, kunnes sokeri alkaa sulaa ja hiutaleet saavat vähän väriä. Jäähdytä.
- Paloittele jäätelö kulhoon. Lisää 2 dl kohmeisia mustikoita ja sekoittele, kunnes jäätelö on pehmeää.
- Jaa annoskulhojen tai lasien pohjalle ruisseosta, lisää mustikkajäätelöä ja mustikoita. Lisää loput ainekset kerroksittain kulhoihin. Nosta jälkiruoat vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
0.44 kg CO2 ekv
- Energia 215 kcal/annos
- Rasva 8.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 31.5 g
- Sokerit 22.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 31.4 mg
- Kalsium 107.8 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 8.5 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
40 gRuishiutale
-
2.11 cupMustikat
-
3 tlRuskeasokeri
-
265 gJäätelö, kermajäätelö
-
0.25 tlKardemumma