Ainesosat

  • 200 g
    Ruisleipä, mallasleipä, saaristolaisleipä, rukiinen
  • 50 g
    Voi
  • 4 g
    Liivate
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 2 dl
    Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
  • 6 rkl
    Persilja
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 200 g
    Raejuusto, rasvaa 2-5 %
  • 2 rkl
    Hillo, fruktoosilla makeutettu
  • 3 rkl
    Persilja
  • 150 g
    Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 153 kcal/annos
  • C-vitamiini 35.3 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 53.2 mg
  • Natrium 438.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
  • Proteiini 8.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
  • Rasva 7.4 g

Valmistusohje

Pohja:
200 g saaristolaisleipää tai vastaavaa
50 g voita

Täyte:
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
150 g kylmäsavuporoa
1 punainen paprika
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g raejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Koristeeksi: lakkahilloa, persiljatupsuja

  1. Hienonna leipäviipaleet muruksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Vuoraa 15 x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.
  3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi.
  4. Hienonna poro ja kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä. Puristele pehmenneet liivatelehdet ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen ohuena nauhana täytteen joukkoon.
  6. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  7. Leikkaa levystä annospaloja ennen tarjoilua. Koristele lakkahillolla ja persiljalla.
Jaa sivu