Runebergin kakku
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/kakku1.jpg
		
		Runebergin kakku
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Junnukokki
- Kevät
- Makea leivonta
Valmistusohje
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl omenamehua
Lisäksi: vadelmahilloa
Koristeeksi: tomusokerikuorrutetta
- Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka tai irtopohjavuoka.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen.
- Mittaa korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri toiseen kulhoon. Sekoita ja lisää taikinaan omenamehun kanssa.
- Kaada taikina vuokaan. Tee taikinaan koloja ja laita niihin vadelmahilloa.
- Paista kakkua 175°C:ssa noin 45 minuuttia.
 –
 Anna kakun jäähtyä hetki.
 Kumoa kakku ja käännä oikein päin.
 Tee hillosilmiä paistuneiden hillokolojen päälle.
 Koristele kakku vielä tomusokeri-vesiseoksella.
Hiilijalanjälki / annos
							0.3							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 425 kcal
- C-vitamiini 4.1 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 175.5 mg
- Natrium 311.5 mg
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Sokerit 41.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58.5 g
- Proteiini 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Rasva 20.1 g
Pääraaka-aineet
- 
								150 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
- 
								1 1/2 dlSokeri
- 
								2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
- 
								1 dlJauho, korppujauho
- 
								50 gManteli
- 
								2 tlLeivinjauhe
- 
								1 dlOmenamehu, makeuttamaton
- 
								150 gTomusokeri
- 
								1 rklVesi, vesijohtovesi
- 
								1 dlMarjahillo, keskiarvo
- 
								1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea