Ainesosat

  • 150 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 50 g
    Manteli
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 dl
    Omenamehu, makeuttamaton
  • 150 g
    Tomusokeri
  • 1 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Marjahillo, keskiarvo
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea

Reseptin ravintosisältö

Energia 425 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 175.5 mg
  • Natrium 311.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Sokerit 41.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58.5 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Rasva 20.1 g

Valmistusohje

150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl omenamehua

Lisäksi: vadelmahilloa
Koristeeksi: tomusokerikuorrutetta

  1. Voitele ja korppujauhota  tasapohajinen kakkuvuoka.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää munat yksitellen.
  4. Mittaa korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe ja vaniljasokeri toiseen kulhoon. Sekoita ja lisää taikinaan omenamehun kanssa.
  5. Kaada taikina vuokaan. Tee taikinaan koloja ja pane niihin vadelmahilloa.
  6. Paista kakkua 175°C:ssa noin 45 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki. Kumoa kakku ja käännä oikein päin.
  8. Tee hillosilmiä paistuneiden hillokolojen päälle. Koristele kakku vielä tomusokeri-vesiseoksella.
Jaa sivu