Runebergin kakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/kakku1.jpg
Runebergin kakku
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kevät
- Makea leivonta
Valmistusohje
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
1 dl korppujauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl omenamehua
Lisäksi: vadelmahilloa
Koristeeksi: tomusokerikuorrutetta
- Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka tai irtopohjavuoka.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen.
- Mittaa korppujauhot, vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri toiseen kulhoon. Sekoita ja lisää taikinaan omenamehun kanssa.
- Kaada taikina vuokaan. Tee taikinaan koloja ja laita niihin vadelmahilloa.
- Paista kakkua 175°C:ssa noin 45 minuuttia.
–
Anna kakun jäähtyä hetki.
Kumoa kakku ja käännä oikein päin.
Tee hillosilmiä paistuneiden hillokolojen päälle.
Koristele kakku vielä tomusokeri-vesiseoksella.
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 425 kcal/annos
- C-vitamiini 4.1 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 175.5 mg
- Natrium 311.5 mg
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Sokerit 41.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58.5 g
- Proteiini 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Rasva 20.1 g
Pääraaka-aineet
-
150 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 1/2 dlSokeri
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlJauho, korppujauho
-
50 gManteli
-
2 tlLeivinjauhe
-
1 dlOmenamehu, makeuttamaton
-
150 gTomusokeri
-
1 rklVesi, vesijohtovesi
-
1 dlMarjahillo, keskiarvo
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea