Ainesosat

  • 200 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 1/2 dl
    Marmeladi, marjoista
  • 1/2 dl
    Omenamehu, makeuttamaton
  • 1 dl
    Tomusokeri
  • 1 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 dl
    Marmeladi, marjoista

Reseptin ravintosisältö

Energia 495 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 183.5 mg
  • Natrium 353.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 45.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 71 g
  • Proteiini 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.6 g
  • Rasva 22.1 g

Valmistusohje

200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl piparkakunmuruja tai korppujauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
(1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)

Väliin:
1-1 1/2 dl vadelmahilloa

Kostutukseen:
omenamehua

Koristeeksi:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1/2 -1 rkl vettä

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Jos haluat, lisää karvasmanteliöljy.
  4. Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Paina sormella taikinaan syvennys ja pane nokare vadelmahilloa syvennykseen.
  5. Paista leivonnaisia 200°C:ssa uunin keskiritilällä 15-20 minuuttia.

    Kostuta jäähtyneitä torttuja hiukan omenamehulla ja lisää leivosten keskelle vadelmahilloa.
    Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna hillon ympärille.
Jaa sivu