Ruotsalainen puolukkahillo

50 annosta

Valmistusohje

1 kg puolukoita
3 dl vettä
500 g (6 dl) sokeria

1. Keitä puhdistettuja marjoja vedessä noin 10 minuuttia.
2. Nosta kattila pois levyltä, lisää sokeri vähitellen ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
3. Kuori vaahto pois.
4. Kaada kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan. Sulje tölkit.

Kun käytät alkusadon puolukoita, hillosta tulee raikkaan punaista ja hyytelöityvää. Marjat pysyvät hillossa eivätkä nouse pinnalle.

Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 48 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.5 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 4.6 mg
  • Natrium 0.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 11.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.8 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g