Ainesosat

  • 10 dl
    Täysmehu, appelsiinitäysmehu
  • 100 g
    Hiiva
  • 3 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 3 dl
    Lese, kauralese
  • 3 dl
    Siirappi
  • 1 rkl
    Suola, pöytäsuola
  • 11 1/2 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 2 rkl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 180 g
    Kalja- / mämmimallas

Reseptin ravintosisältö

Energia 184 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 25.8 mg
  • Natrium 242.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Sokerit 14.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.6 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.3 g

Valmistusohje

3 kpl

1 l appelsiinimehua
2 pkt (á 50 g) hiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl tuoppimaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
11–12 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:
siirappia ja vettä

  1. Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan.
  2. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan.
  3. Kohota 1½ tuntia.
  4. Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
  5. Paista 1½ tuntia uunissa 175°C:ssa.
  6. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin.

Leipä säilyy hyvin.

Jaa sivu