Valmistusohje

3 dl ruokakauraa
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 pieni kesäkurpitsa
10 kirsikkatomaattia
3–4 lehtikaalinlehteä
2 viipaletta kauraleipää (esim. Fazer Real Täysjyväpaloja)
½ dl öljyä
Kastike
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 maustemitta mustapippuria
Lisäksi
basilikaa

  1. Keitä ruokakaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä toisessa kattilassa pestyt porkkanat ja palsternakat suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia.
  3. Valuta kypsät kauranjyvät ja huuhtele kylmällä vedellä. Pane sivuun odottamaan. Valuta ja jäähdytä porkkanat ja palsternakat.
  4. Kuori keitetyt juurekset tarvittaessa. Kuutioi juurekset ja kesäkurpitsa, puolita tomaatit ja leikkaa lehtikaalit suikaleiksi. Kuutioi leivät.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja paahda paloiteltuja kasviksia, kunnes ne ovat saaneet aavistuksen väriä. Siirrä sivuun jäähtymään.
  6. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja paahda leipäkrutonkeihin kaunis väri.
  7. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kastike kauran joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää jäähtyneet kasvikset. Sekoita.
  8. Viimeistele salaatti leipäkrutongeilla ja tuoreella basilikalla.

Vinkki! Salaatti sopii niin kevyeksi lounaaksi, kuin juhla-aterian alkupalaksi tai liha- ja kalaruokien lisukkeeksikin.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 17.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Proteiini 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.5 g
  • Sokerit 14.2 g
  • Kuitu, kokonais- 8.4 g
  • Natrium 402.5 mg
  • Kalsium 92.5 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 62.3 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*