Säilötyt sitruunat

G
20 annosta

Valmistusohje

6–8 (800 g) (luomu)sitruunaa
4–6 rkl suolaa
1 rkl sokeria
kiehuvaa vettä

Lisäksi: steriloitu lasipurkki (1 kpl 1 l:n tai 2 kpl 0,5 l:n purkkia)

Pese sitruunat huolellisesti. Leikkaa 4–6 sitruunaa lohkoksi ja purista 2 sitruunasta mehu (n. 1 dl). Lado lohkot yhteen isoon tai kahteen pienempään lasipurkkiin. Ripottele väliin suola ja sokeri. Survo sitruunoita hieman, jotta ne ovat purkissa tiiviisti. Lisää joukkoon sitruunamehu.

Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä niin, että sitruunat juuri ja juuri peittyvät. Sulje kansi. Kääntele purkkia, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Laita jäähtynyt purkki jääkaappiin ja anna tekeytyä vähintään 2 viikkoa. Sitruunat säilyvät jääkaapissa hyvin 6 kuukautta, kunhan pysyvät nesteen alla.

Käytä sitruunoita grillatun lihan ja kalan lisukkeena tai maustamaan salaatteja ja pataruokia. Voit poistaa hedelmälihan ja huuhtoa kuoret ennen käyttöä. Hedelmäliha sopii esimerkiksi soseutettuna salaatinkastikkeeseen. Suolaliemellä voi maustaa kastikkeita ja keittoja.

  • Energia 11 kcal/annos
  • Rauta 0 mg
  • Kalsium 1.3 mg
  • Natrium 2094.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.5 g
  • Proteiini 0.4 g