Valmistusohje

8 kiinteää perunaa
vettä, suolaa
pieni sipuli tai punasipuli
salaatinlehtiä
2–3 rkl kapriksia

Öljykastike:
2/3 dl öljyä
3 rkl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria

1. Keitä perunat kuorineen ja kuori kuumina.
2. Leikkaa viipaleiksi ja kaada heti päälle öljykastike. Se maustaa hyvin lämpimät perunat.
3. Silppua tai viipaloi sipuli.
4. Kokoa salaatti annoksiksi salaatinlehtien tai silputun keräsalaatin päälle.
5. Ripottele pinnalle kapriksia.

Ainesosat

  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 50 g
    Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
  • 2/3 dl
    Rypsiöljy
  • 3 rkl
    Viinietikka
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 20 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 2 1/2 tbsp, drained
    Kapris, purkitettu
  • 8 kpl
    Peruna, punnittu kuorineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 231 kcal/annos
  • Rasva 15.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.2 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 1346 mg
  • Kalsium 38 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 13.8 mg

Kommentit (1)

  1. Hei, olen tehnyt tätä sellaisena versiona, että ensin öljykastike kulhon pohjalle, sitten kuumat perunaviipaleet sekaan. Sekoitetaan ja annetaan vähän aikaa maustua. Öljykastikkeessa lisänä myös sipulia, yleensä kevät sellaista. Sitten juustohöylällä ohuita kuoritun kurkun viipaleita päälle, niin, että niitä on melkein yhtä paljon kuin perunaa. Sekoitetaan. Tarjotaan kun vähän jäähtynyt.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu