Salaatti uusista perunoista
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/uuden_perunan_salaattimartat1123959_h-1-rotated.jpg
Salaatti uusista perunoista
Uusista perunoista syntyy kepeä perunasalaatti, joka ei jää kaipaamaan majoneesia. Salaatti saa raikkaan makunsa tuoreesta kurkusta, retiisistä ja kastikkeen sitruunamehusta.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Perinneherkut
- Salaatit
- Valmistujaiset
- Vappu
- Vegaaninen
Valmistusohje
400 g uusia perunoita
0,5 tuoretta kurkkua
0,5 vihreä omena
1 suolakurkku
2-3 kevätsipulia (noin 1 dl silputtuna)
0,5 dl tillisilppua
muutama retiisi
Kastike:
1 dl öljyä
2 tl sinappia
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja sokeria
- Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
- Leikkaa perunat, kurkku, omena ja suolakurkku kuutioiksi. Silppua kevätsipulit ja tilli. Viipaloi muutama retiisi ja lisää kasvisten joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.
Testattu Marttakeittiössä
0.66 kg CO2 ekv
- Energia 601 kcal/annos
- Rasva 23.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 9.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 89.4 g
- Sokerit 7.5 g
- Kuitu, kokonais- 9.3 g
- Natrium 837.3 mg
- Kalsium 60.5 mg
- Rauta 3.5 mg
- C-vitamiini 42.9 mg
Pääraaka-aineet
-
5 gSokeri
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
15 gSitruuna, kuorittu
-
2 tlSinappi
-
90 gRypsiöljy
-
2 kplRetiisi
-
3.5 rklTilli, tuore
-
7 rklRuohosipuli
-
1 kplMaustekurkku, sokerisuolattu
-
100 gOmena, kotimainen, kuorittu
-
0.5 kplKurkku
-
400 gPeruna, kuivattu