Salaatti uusista perunoista

Uusista perunoista syntyy kepeä perunasalaatti, joka ei jää kaipaamaan majoneesia. Salaatti saa raikkaan makunsa tuoreesta kurkusta, retiisistä ja kastikkeen sitruunamehusta.

G
4 annosta

Valmistusohje

400 g uusia perunoita
0,5 tuoretta kurkkua
0,5 vihreä omena
1 suolakurkku
2-3 kevätsipulia (noin 1 dl silputtuna)
0,5 dl tillisilppua
muutama retiisi
Kastike:
1 dl öljyä
2 tl sinappia
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja sokeria

  1. Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa perunat, kurkku, omena ja suolakurkku kuutioiksi. Silppua kevätsipulit ja tilli. Viipaloi muutama retiisi ja lisää kasvisten joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvisten päälle. Sekoita ja anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.66 kg CO2 ekv
  • Energia 601 kcal/annos
  • Rasva 23.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Proteiini 9.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 89.4 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Kuitu, kokonais- 9.3 g
  • Natrium 837.3 mg
  • Kalsium 60.5 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 42.9 mg