Salaattipiirakka
Tässä ohjeessa yhdistyy piirakka ja salaatti. Voit vaihdella kasviksia kauden ja saatavuuden mukaan. Piirakka on vegaaninen, kun valitsee vegaanisen margariinin.
-
Avainsanat:
- Juhannus
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Salaatit
- Suolainen leivonta
- Valmistujaiset
- Vappu
- Vegaaninen
- Äitienpäivä
Valmistusohje
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,25 tl suolaa
150 g leivontamargariinia
3 rkl kylmää vettä
Täyte
2 dl kaurafraichea
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 rkl sitruunanmehua
0,25 tl suolaa
Salaatti
300 g vihreää tankoparsaa taivarsiparsakaalia
250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja
100 g salaattisekoitusta
100 g tuoreita tai sulatettuja pakasteherneitä
Salaatinkastike
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Koristeluun
herneenversoja
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
2. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja suola kulhossa. Nypi pehmeä rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopuksi joukkoon vesi.
3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset: kaurafraiche, sitruunanmehu, hienonnettu ruohosipuli ja suola.
5. Kuori vihreän parsan varret kevyesti ja leikkaa pieni pala kantaa pois. Paloittele parsa, kukinnot ja varret erikseen. Keitä parsaa runsaassa vedessä noin kuusi minuuttia, kunnes parsa on kypsää, mutta vielä napakkaa. Valuta hyvin ja anna jäähtyä. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele ja kuivaa salaattisekoitus. Riivi herneet paloista tai lisää pakasteherneet. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhoon.
6. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset kulhossa ja lisää salaatin päälle.
7. Täytä piirakka juuri ennen tarjoilua. Levitä täyte piirakkapohjalle. Asettele päälle salaatti. Koristele herneenversoilla.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 285 kcal/annos
- Rasva 17.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 24.6 g
- Sokerit 3.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 593.7 mg
- Kalsium 71.1 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 25.3 mg
Pääraaka-aineet
-
25 gRucola
-
1 pieni annos (40.0 g)Ruohosipuli
-
3 rklRypsiöljy
-
100 gSalaatti, vihreä
-
0.85 cupCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gParsa
-
100 gHerne
-
0.5 tlSokeri
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
3 rklVesi, vesijohtovesi
-
1.26 cupVehnäjauho, valkoinen
-
250 gTomaatti
-
150 gMargariini 40%, lätta
-
1 rklViinietikka
-
1 sitruunalohkoSitruunamehu
-
1 ripausMustapippuri
-
0.63 cupKaurahiutale