Salsakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/04/Salsakastike.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kastikkeet
- Kasvisruoat
- Kesä
- Maidoton
- Munaton
- Vappu
Valmistusohje
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 prk tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippurirouhetta
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 tomaattia
1 chili
Pilko valkosipulinkynnet ja sipuli ja kuullota niitä hetki kattilassa öljyssä. Lisää tomaattimurska, suola, sokeri, pippuri ja balsamiviinietikka. Keitä muutama minuutti. Leikkaa tomaatit ja chili pieniksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen. Keitä hetki. Tarjoa kastike jäähtyneenä lihapullien kanssa. Kastike maistuu hyvältä myös tortillojen ja nachojen kanssa.
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Veikko Kivilahti
Tein suunnilleen ohjeen mukaan. Jätin pois sokerin ja balsamiviinietikan koska sitä ei ollut. Lisäsin siihen 1,5 DL vettä ja puolikkaan kasvisliemikuution. Hyvää on. Teen ehkä huomenna munakoiso vuokaa eli musakaa johon laitan sitä.