Valmistusohje

Mantelipohjat:
200 g kuorittuja, jauhettuja manteleita
3 dl pölysokeria
5 munanvalkuaista
voikiisseli:
1 dl sokeria
1 dl vettä
3 munan keltuaista
150 g voita

Praliini:
50 g manteleita
1 dl sokeria
Koristeluun:
paahdettuja mantelilastuja
(vaaleanpunaista tai -vihreää marsipaania tai valmiita marsipaaniruusuja)
  1. Piirrä leivinpaperiin kakkupohjia varten 4 joko 20 x 20 cm:n neliötä (tai 15×25 cm:n suorakaide)tai halkaisijaltaan n. 23 cm:n ympyrää ja voitele ne.
  2. Valmista mantelipohjalevyt. Sekoita mantelijauhe ja sokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto varovasti manteli-sokeriseokseen. Levitä taikina hyvin tasaisesti leivinpaperille piirrettyihin kuvioihin. Paista pohjat tasaisen vaaleanruskeiksi 175 asteessa, noin 15 minuuttia.
  3. Valmista voikiisseli. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Kaada kuuma liemi koko ajan vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa kiisseli kylmäksi. Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää siihen kylmä kiisseli koko ajan vatkaten.
  4. Sulata praliinia varten sokeri paistinpannulla. Sekoita joukkoon kokonaiset tai rouhitut mantelit. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Hienonna kovettunut levy monitoimikoneessa. Sekoita jauhe kiisseliin.
  5.  Kokoa kakku. Levitä kiisseliä mantelipohjalevyjen päälle, nosta ne päällekkäin. Levitä kiisseliä myös päällimmäisen levyn päälle ja kakun reunoille. Ripottele kakun pinnalle ja reunoille paahdettuja mantelilastuja. Helppo tapa paahtaa lastuja on levittää ne leivinpaperin päälle uunipellille ja paahtaa 225-asteisessa uunissa 3–4 minuuttia.
  6. Perinteisen Sans Rival -kakun päälle kuuluu värjätystä mantelimassasta kakun kulmasta kulmaan asetettu parin sentin levyinen nauha sekä samanlaisesta nauhasta tehty rokokooruusuke.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*