Satsibeli eli mieto tomaattikastike

Georgialainen yleiskastike, jota käytetään monen ruoan kanssa. Testaa esimerkiksi hatsapurien kanssa!

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kg kypsiä tomaatteja
1 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
2 laakerinlehteä
1 suippopaprika
1 tl jauhettua korianteria
1 tl fenkolinsiemeniä
2 tl mustapippuria myllystä
4–5 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa

1. Kuutioi tomaatit ja keitä veden, paprikajauheen ja laakerinlehtien kanssa kattilassa noin 10 minuuttia. Poista laakerinlehdet. Paloittele paprika. Lisää paprikanpalat ja loput ainekset kattilaan.
2. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Anna kastikkeen jäähtyä ja maustua mieluiten seuraavaan päivään. Laita purkkiin tai pulloon ja säilytä jääkaapissa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 82 kcal/annos
  • Rasva 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 12.7 g
  • Sokerit 10.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 1171.9 mg
  • Kalsium 45.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 115.5 mg