Saunaillan sienipatonki
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/saunaillan-sienipatonki_pysty.jpg
		
		Saunaillan sienipatonki
Valmistusohje
1 patonki
400 g tatteja
2 rkl öljyä
200 g savukinkkua
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 rkl HP-kastiketta
1 dl kermaa
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
(yrttisuolaa)
valkopippuria
pinnalle: juustoraastetta
- Halkaise patonki ja koverra sisustaa pois.
- Kiehauta paloitellut sienet öljyssä. Lisää joukkoon kuutioitu savukinkku.
- Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, HP-kastike ja kerma vähitellen koko ajan sekoittaen.
- Murenna joukkoon leivän sisus. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
- Mausta seos yrteillä, yrttisuolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.
- Levitä muhennos patonginpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Laita patongit uuniin 225°C:seen noin 10 minuutiksi.
Hiilijalanjälki / annos
							0.56							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 202 kcal
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Proteiini 8.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.4 g
- Sokerit 1.9 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 577.4 mg
- Kalsium 60.9 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 3.8 mg
Pääraaka-aineet
- 
								40 gJuusto, rasvaa 28 %, sisältää kasvirasvaa
- 
								1/4 tlValkopippuri
- 
								1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
- 
								1 tlTimjami
- 
								1 tlBasilika, kuivattu
- 
								1 rklMaustekastike, ruskea, hp-kastike
- 
								2 dlVesi, vesijohtovesi
- 
								3 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
- 
								200 gLeikkelemakkara, vähäsuolainen, rasvaa 3,5 %
- 
								2 rklRypsiöljy
- 
								400 gSieni tatti, hapero
- 
								125 gVaalea leipä, patonki, valkosipuli/yrttivoi