Valmistusohje

1 patonki
400 g tatteja
2 rkl öljyä
200 g savukinkkua
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 rkl HP-kastiketta
1 dl kermaa
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
(yrttisuolaa)
valkopippuria

pinnalle: juustoraastetta

  1. Halkaise patonki ja koverra sisustaa pois.
  2. Kiehauta paloitellut sienet öljyssä. Lisää joukkoon kuutioitu savukinkku.
  3. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, HP-kastike ja kerma vähitellen koko ajan sekoittaen.
  4. Murenna joukkoon leivän sisus. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
  5. Mausta seos yrteillä, yrttisuolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.
  6. Levitä muhennos patonginpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Laita patongit uuniin 225°C:seen noin 10 minuutiksi.

Ainesosat

  • 125 g
    Vaalea leipä, patonki, valkosipuli/yrttivoi
  • 400 g
    Sieni tatti, hapero
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 200 g
    Leikkelemakkara, vähäsuolainen, rasvaa 3,5 %
  • 3 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Maustekastike, ruskea, hp-kastike
  • 1 tl
    Basilika, kuivattu
  • 1 tl
    Timjami
  • 1 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 40 g
    Juusto, rasvaa 28 %, sisältää kasvirasvaa

Reseptin ravintosisältö

Energia 202 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.8 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 60.9 mg
  • Natrium 577.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 1.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.4 g
  • Proteiini 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Rasva 10.4 g
Jaa sivu