Valmistusohje

1 patonki
400 g tatteja
2 rkl öljyä
200 g savukinkkua
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 rkl HP-kastiketta
1 dl kermaa
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
(yrttisuolaa)
valkopippuria

pinnalle: juustoraastetta

  1. Halkaise patonki ja koverra sisustaa pois.
  2. Kiehauta paloitellut sienet öljyssä. Lisää joukkoon kuutioitu savukinkku.
  3. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää vesi, HP-kastike ja kerma vähitellen koko ajan sekoittaen.
  4. Murenna joukkoon leivän sisus. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
  5. Mausta seos yrteillä, yrttisuolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.
  6. Levitä muhennos patonginpuolikkaisiin ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Laita patongit uuniin 225°C:seen noin 10 minuutiksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 202 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 8.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.4 g
  • Sokerit 1.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 577.4 mg
  • Kalsium 60.9 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 3.8 mg
Jaa sivu