Savolainen naurispuuro

4 annosta

Valmistusohje

1 l kuorittuja, lohkottuja nauriita
1 l vettä
1 ½ dl ruisjauhoja
suolaa

  1. Pane naurispalat kattilaan kylmään veteen ja keitä kypsiksi.
  2. Survo nauriit. Kuumenna survos ja ripottele joukkoon ruisjauhot. Sekoita.
  3. Anna hautua noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita välillä.
  4. Mausta suolalla.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.49 kg CO2 ekv
  • Energia 103 kcal/annos
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.1 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 591 mg
  • Kalsium 66.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 59.6 mg