Valmistusohje

1 l kuorittuja, lohkottuja nauriita
1 l vettä
1 ½ dl ruisjauhoja
suolaa

  1. Pane naurispalat kattilaan kylmään veteen ja keitä kypsiksi.
  2. Survo nauriit. Kuumenna survos ja ripottele joukkoon ruisjauhot.
  3. Anna hautua noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita välillä.
  4. Mausta suolalla.

Ainesosat

  • 600 g
    Nauris
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 dl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola

Reseptin ravintosisältö

Energia 103 kcal/annos
  • C-vitamiini 59.6 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 66.4 mg
  • Natrium 591 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.1 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.8 g

Kommentit (2)

  1. Kiva kun sain ohjeen minulla on nauriita kasvamassa ja mieheni ei tykkää ohrajauhoista mutta ruisjauhiista pitää siksi olen kiitollinen että sain tämän ohjeen valmistan puuron sitten kun on nauriit kasvaneet kiitos ohjeesta

    • Kiitos positiivisesta palautteesta!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu