Savolainen naurispuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/savolainen-naurispuuro.jpg
-
Avainsanat:
- Kasvisruoat
- Kesä
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
- Puurot ja myslit
- Syksy
Valmistusohje
1 l kuorittuja, lohkottuja nauriita
1 l vettä
1 ½ dl ruisjauhoja
suolaa
- Pane naurispalat kattilaan kylmään veteen ja keitä kypsiksi.
- Survo nauriit. Kuumenna survos ja ripottele joukkoon ruisjauhot.
- Anna hautua noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita välillä.
- Mausta suolalla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.1 g
- Sokerit 6.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.6 g
- Natrium 591 mg
- Kalsium 66.4 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 59.6 mg
Ainesosat
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
600 gNauris