Valmistusohje

1 l kuorittuja, lohkottuja nauriita
1 l vettä
1 ½ dl ruisjauhoja
suolaa

  1. Pane naurispalat kattilaan kylmään veteen ja keitä kypsiksi.
  2. Survo nauriit. Kuumenna survos ja ripottele joukkoon ruisjauhot.
  3. Anna hautua noin tunnin ajan. Lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita välillä.
  4. Mausta suolalla.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 103 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.1 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Natrium 591 mg
  • Kalsium 66.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 59.6 mg
Jaa sivu