Savukalakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

6 perunaa (500 g)
1 sipuli hienonnettuna
3-4 porkkanaa (200 g)
8 dl vettä
2 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota
1 pss kotimaisia (pakasteherneitä)
2 dl ruokakermaa tai kasvikermaa
400 g savulohta tai savusiikaa
(suolaa, pippuria)
tillisilppua

  1. Pese ja kuori perunat sekä porkkanat. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Isot porkkanat voit ensin leikata puoliksi pituussuunnassa.
  2. Kuumenna kattilassa vesi ja kalafondi. Lisää perunat ja hienonnettu sipuli ja keitä niitä 5–10 minuuttia, lisää sitten porkkanaviipaleet.
  3. Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Lisää herneet ja kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja lisää paloiteltu savukala. Sekoita varovasti.
  5. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
  6. Ripottele pinnalle tillisilppua.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 275 kcal/annos
  • C-vitamiini 23.9 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • Kalsium 52.2 mg
  • Natrium 957.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.7 g
  • Proteiini 17.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 10.1 g