Savukinkku-papukeitto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/savukinkku-papukeitto.jpg
		
		Savukinkku-papukeitto
Herkullinen ja lämmittävä keitto. Kokeile korvata kinkku vaihteeksi kasviproteiinilla, kuten tofulla, härkiksellä tai kauramurulla!
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Kananmunaton
 - Keitot
 - Liha
 - Maidoton
 
Valmistusohje
200 g savukinkkua
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl rosmariinia
800 g ruskeita tai valkoisia säilykepapuja
noin 400 g tomaattimurskaa
8 dl lihalientä
- Kuutioi savukinkku. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
 - Kuullota sipulit öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kinkku, porkkanaraaste ja rosmariini ja anna hautua muutama minuutti.
 - Huuhtele säilykepavut ja lisää tomaattimurskan ja lihaliemen kanssa keittoon.
 - Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
 
Hiilijalanjälki / annos
							1.88							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 486 kcal
 - C-vitamiini 18.2 mg
 - Rauta 9 mg
 - Kalsium 219.2 mg
 - Natrium 1066.1 mg
 - Kuitu, kokonais- 18 g
 - Sokerit 10.8 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 88 g
 - Proteiini 31.9 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
 - Rasva 17.1 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
 - 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								7 gValkosipuli
 - 
								1 rklRypsiöljy
 - 
								2 tlRosmariini, kuivattu
 - 
								800 gPapu, valkoinen, keitetty
 - 
								400 gTomaattimurska
 - 
								8 dlLihaliemi, laimennettu
 - 
								200 gSiankinkku, rasvoineen