Savukinkku-papukeitto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/savukinkku-papukeitto.jpg
		
		Savukinkku-papukeitto
Herkullinen ja lämmittävä keitto. Kokeile korvata kinkku vaihteeksi kasviproteiinilla, kuten tofulla, härkiksellä tai kauramurulla!
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
200 g savukinkkua
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
2 tl rosmariinia
800 g ruskeita tai valkoisia säilykepapuja
noin 400 g tomaattimurskaa
8 dl lihalientä
- Kuutioi savukinkku. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja pilko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kinkku, porkkanaraaste ja rosmariini ja anna hautua muutama minuutti.
- Huuhtele säilykepavut ja lisää tomaattimurskan ja lihaliemen kanssa keittoon.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Hiilijalanjälki / annos
							1.88							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 486 kcal
- C-vitamiini 18.2 mg
- Rauta 9 mg
- Kalsium 219.2 mg
- Natrium 1066.1 mg
- Kuitu, kokonais- 18 g
- Sokerit 10.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 88 g
- Proteiini 31.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Rasva 17.1 g
Pääraaka-aineet
- 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
- 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
- 
								7 gValkosipuli
- 
								1 rklRypsiöljy
- 
								2 tlRosmariini, kuivattu
- 
								800 gPapu, valkoinen, keitetty
- 
								400 gTomaattimurska
- 
								8 dlLihaliemi, laimennettu
- 
								200 gSiankinkku, rasvoineen