Savulohimunakas

G
2 annosta

Valmistusohje

3 keskikokoista yleisperunaa
1 rkl öljyä
1 pieni punasipuli
½ tl suolaa
4 kananmunaa
½ dl vettä (tai maitoa)
½ ruukku lehtipersiljaa
mustapippuria myllystä
n. 75g kylmäsavulohisiivuja
1 dl pakaste herneitä

Päälle viinisuolaheinää, auringonkukan- tai herneenversoja.

Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm siivuiksi. Kuumenna öljy pannussa ja lisää peruna siivut. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli ja lisää pannulle. Ripottele päälle hiukan suolaa. Paista perunoita ja sipuleita lastalla käännellen noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa loraus vettä.

Lisää pannulle kananmunat, vesi, hienonnettu lehtipersilja (käytä myös varret) ja mustapippuri. Sekoita reippaasti käännellen ja anna hyytyä muutama minuutti keskilämmöllä. Auta tarvittaessa lastalla. Lisää päälle kylmäsavulohisiivut sekä herneet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes kananmuna on hyytynyt.
Viimeistele halutessasi viinisuolaheinällä tai versoilla ja tarjoa ruisleivän kanssa.

  • Energia 319 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.9 mg
  • Rauta 3 mg
  • Kalsium 66.5 mg
  • Natrium 959.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
  • Proteiini 21 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
  • Rasva 17 g