Valmistusohje

2 dl bulgarianjogurttia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
50 g sulatettua rasvaa
1 ½ dl hiivaleipäjauhoja
3 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
150 g puhdistettuja savusilakoita
2 kovaksi keitettyä munaa
2 sipulia
mustapippuria
3 rkl hienonnettua tilliä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Voiteluun: munaa

1. Liuota hiiva haaleaan jogurttiin, lisää suola, rasva ja jauhot. Kohota taikinaa puoli tuntia.
2. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
3. Levitä sille peratut silakat, kuoritut hienonnetut kananmunat, hienonnetut sipulit, tilli ja ruohosipuli. Mausta pippurilla.
4. Jätä toisesta pitkästä reunasta muutama sentti paljaaksi ja kostuta se vedellä.
5. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan, jätä saumakohta alle. Leikkaa terävällä veitsellä muutama vino viilto piirakan pintaan, jotta täyte näkyy.
6. Kohota piirakkaa puoli tuntia, voitele munalla ja paista uunissa 175°C:ssa  40 minuuttia.

Ainesosat

  • 2 dl
    Jogurtti, maustamaton, bulgarian, rasvaa 3,5 %, d-vit 1 ug
  • 25 g
    Hiiva
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 50 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 1 1/2 dl
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho
  • 3 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 150 g
    Silakka, savustettu, itämeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 3 rkl
    Ruohosipuli
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 169 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.1 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 45.1 mg
  • Natrium 351.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.9 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 6.7 g
Jaa sivu