-
Avainsanat:
- Kalaruoat
- Pääsiäinen
Valmistusohje
2 dl bulgarianjogurttia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
50 g sulatettua rasvaa
1 ½ dl hiivaleipäjauhoja
3 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
150 g puhdistettuja savusilakoita (tai muuta savukalaa)
2 kovaksi keitettyä munaa
2 sipulia
mustapippuria
3 rkl hienonnettua tilliä
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Voiteluun: munaa
1. Liuota hiiva haaleaan jogurttiin, lisää suola, rasva ja jauhot. Kohota taikinaa puoli tuntia.
2. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
3. Levitä sille peratut silakat, kuoritut hienonnetut kananmunat, hienonnetut sipulit, tilli ja ruohosipuli. Mausta pippurilla.
4. Jätä toisesta pitkästä reunasta muutama sentti paljaaksi ja kostuta se vedellä.
5. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan, jätä saumakohta alle. Leikkaa terävällä veitsellä muutama vino viilto piirakan pintaan, jotta täyte näkyy.
6. Kohota piirakkaa puoli tuntia, voitele munalla ja paista uunissa 175°C:ssa 40 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 6.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 7.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.9 g
- Sokerit 1.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 351.9 mg
- Kalsium 45.1 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Ainesosat
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3 rklRuohosipuli
-
3 rklTilli, tuore
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, keitetty
-
150 gSilakka, savustettu, itämeri
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
50 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
25 gHiiva
-
2 dlJogurtti, maustamaton, bulgarian, rasvaa 3,5 %, d-vit 1 ug