Savutofu-kaalipata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_vsavutofukaalipata_vaakat_h.jpg
Savutofu-kaalipata
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 kg keräkaalia tai varhaiskaalia
4–5 porkkanaa
2 punasipulia
3 dl vettä
1½ dl kaura-ateriajyviä tai riisiä
2 rkl sinappia
2 tl suolaa
1 pkt (300 g) savutofua
2 tl mustapippurirouhetta
3 tl kuivattua meiramia
- Suikaloi kaali. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa punasipulit reiluiksi viipaleiksi.
- Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää kaalisuikaleet ja kääntele niitä hetki. Jos käytät varhaiskaalia, voit lisätä kaalin samaa aikaa muiden ainesten kanssa.
- Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, sipulit, kaura, sinappi ja suola. Sekoita hyvin.
- Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.
- Kuutioi savutofu. Paista kuutioiden pinta pannulla rapeaksi. Lisää tofukuutiot sekä pippuri ja meirami pataan.
Testattu Marttaliitossa
0.85 kg CO2 ekv
- Energia 140 kcal/annos
- Rasva 3.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 7.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.2 g
- Sokerit 11 g
- Kuitu, kokonais- 5.7 g
- Natrium 858.7 mg
- Kalsium 276 mg
- Rauta 4.2 mg
- C-vitamiini 65.4 mg
Pääraaka-aineet
-
3 tlMeirami, kuivattu
-
2 tlMustapippuri
-
300 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklSinappi
-
0.63 cupBob Red Mill Kaura (Steel Cut)
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
200 gPunasipulia
-
4 kplPorkkana
-
1000 gValkokaali, keräkaali