Savutofu-kaalipata

G
6 annosta

Valmistusohje

1 kg keräkaalia tai varhaiskaalia
4–5 porkkanaa
2 punasipulia
3 dl vettä
1½ dl kaura-ateriajyviä tai riisiä
2 rkl sinappia
2 tl suolaa
1 pkt (300 g) savutofua
2 tl mustapippurirouhetta
3 tl kuivattua meiramia

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi paloiksi. Kuori ja leikkaa punasipulit reiluiksi viipaleiksi.
  2. Kiehauta vesi isossa kattilassa. Lisää kaalisuikaleet ja kääntele niitä hetki. Jos käytät varhaiskaalia, voit lisätä kaalin samaa aikaa muiden ainesten kanssa.
  3. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, sipulit, kaura, sinappi ja suola. Sekoita hyvin.
  4. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia.
  5. Kuutioi savutofu. Paista kuutioiden pinta pannulla rapeaksi. Lisää tofukuutiot sekä pippuri ja meirami pataan.

Testattu Marttaliitossa

Hiilijalanjälki
0.85 kg CO2 ekv
  • Energia 140 kcal/annos
  • Rasva 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 7.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.2 g
  • Sokerit 11 g
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Natrium 858.7 mg
  • Kalsium 276 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 65.4 mg