Seesamikeksit

Valmistusohje

3 dl täysjyväspelttijauhoja (tai 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl grahamjauhoja)
2 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
50 g kasvimargariinia
1 keltuainen
0,6 dl vettä (4 rkl)
Voiteluun:
1 valkuainen
Pinnalle:
2 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä

  1. Sekoita jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Nypi joukkoon kylmä, kuutioitu rasva. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita taikinaksi.
  2. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
  3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy valkuaisella ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Leikkaa taikinapyörällä taikinasta noin 2 cm:n levyisiä nauhoja ja leikkaa ne vielä noin 6 cm paloiksi. Jaa keksit kahdelle pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ritilällä.