Valmistusohje

2 porkkanaa
2 perunaa
1 palsternakka
1 sipuli
1–2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
siirappia
noin 300 g silakkafileitä
kuorittuja seesaminsiemeniä

  1. Pilko juurekset melko ohuiksi tikuiksi ja sipuli renkaiksi.
  2. Sekoita kasvikset uunivuoassa, lisää joukkoon rypsiöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle hieman siirappia ohuena nauhana.
  3. Laita vuoka uuniin 200°C:seen  noin 10 minuutiksi.
  4. Voitele sillä aikaa silakkafileet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Ota vuoka uunista, lado silakat juuresten päälle nahkapuoli ylöspäin ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista vielä 15 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 272 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 15.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 14.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 640.1 mg
  • Kalsium 165.8 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 14 mg

Katso video