Ainesosat

  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 120 g
    Peruna, kuorittu
  • 150 g
    Palsternakka
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 300 g
    Silakkafilee
  • 3 rkl
    Seesaminsiemen, kuorineen

Reseptin ravintosisältö

Energia 272 kcal/annos
  • C-vitamiini 14 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 165.8 mg
  • Natrium 640.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Proteiini 14.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Rasva 15.7 g

Valmistusohje

2 porkkanaa
2 perunaa
1 palsternakka
1 sipuli
1–2 rkl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
siirappia
noin 300 g silakkafileitä
kuorittuja seesaminsiemeniä

  1. Pilko juurekset melko ohuiksi tikuiksi ja sipuli renkaiksi.
  2. Sekoita kasvikset uunivuoassa, lisää joukkoon rypsiöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle hieman siirappia ohuena nauhana.
  3. Laita vuoka uuniin 200°C:seen  noin 10 minuutiksi.
  4. Voitele sillä aikaa silakkafileet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Ota vuoka uunista, lado silakat juuresten päälle nahkapuoli ylöspäin ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista vielä 15 minuuttia.

Katso video

Jaa sivu