Valmistusohje

200 g kuivattuja sekahedelmiä
1 l vettä
3 rkl sokeria
1 kanelitanko
2 rkl perunajauhoja

1. Huuhdo sekahedelmät ja liota niitä muutama tunti vedessä, johon on sekoitettu sokeri.
2. Keitä hedelmät pehmeiksi liotusvedessään, johon on lisätty kanelitanko.
3. Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Lisää suurus ohuena nauhana liemeen. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa.
4. Ota kanelitanko pois keitosta. Huuhtele tanko ja anna kuivaa. Tankoa voi käyttää useamman kerran.
5. Kaada keitto tarjoilumaljaan jäähtymään.

Tarjoa keitto riisipuuron kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 165 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 2.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 44.3 mg
  • Natrium 7.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Sokerit 31 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.1 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g
Jaa sivu