Valmistusohje

200 g kuivattuja sekahedelmiä
1 l vettä
3 rkl sokeria
1 kanelitanko
2 rkl perunajauhoja

1. Huuhdo sekahedelmät ja liota niitä muutama tunti vedessä, johon on sekoitettu sokeri.
2. Keitä hedelmät pehmeiksi liotusvedessään, johon on lisätty kanelitanko.
3. Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Lisää suurus ohuena nauhana liemeen. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa.
4. Ota kanelitanko pois keitosta. Huuhtele tanko ja anna kuivaa. Tankoa voi käyttää useamman kerran.
5. Kaada keitto tarjoilumaljaan jäähtymään.

Tarjoa keitto riisipuuron kanssa.

Ainesosat

  • 200 g
    Sekahedelmä, kuivattu
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 rkl
    Sokeri
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 2 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys

Reseptin ravintosisältö

Energia 165 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 44.3 mg
  • Natrium 7.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Sokerit 31 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.1 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.4 g
Jaa sivu